Het verhaal van…

Het verhaal achter het ei

Het verhaal van het ei kan niet verteld worden door een persoon; veel mensen, dieren en bedrijven zorgen gezamenlijk voor het ei dat op jouw bord ligt. Op de weg van het ei kom je onder andere kippenboeren, eierpakstations, ei-verwerkende bedrijven, chefkoks en supermarkten tegen. 

 

 

Het verhaal van Jolanda Bakker, kippenboerin bij de Happy Chicken Farm

 

Jolanda Bakker is bedrijfsleidster bij Happy Chicken Farm. Deze kippenboerderij heeft kippen op vier locaties in Drenthe en Groningen.

 

Het verhaal van Guus Knoops van eierpakstation Van Beek

 

Guus Knoops is commercieel directeur bij de Van Beek Group. De internationale onderneming heeft eierpakstations en ei-verwerkende bedrijven.

 

Het verhaal van Luc Kusters, chefkok en eigenaar van Bolenius

 

Luc Kusters is chefkok en eigenaar van toprestaurant Bolenius, gelegen op de Zuidas in Amsterdam. Bolenius is door Gault Millau benoemd tot Beste Groenterestaurant van Nederland 2015. Kusters ontving einde 2016 zijn eerste Michelin-ster.

 

Het verhaal van Yvonne van Asselt van Coop supermarkten

 

Yvonne van Asselt is verantwoordelijk bij Coop voor het PR- en duurzaamheidsbeleid. Ze licht toe waarom het ei voor Coop een interessant product is.