Na feestelijke decembermaand zakt eiermarkt in januari iets in

Ieder jaar zakt de eiermarkt iets in na de feestelijke decembermaand: de productie gaat gewoon door – hoewel pluimveehouders er soms bewust voor kiezen rond de kerst hun stallen leeg te hebben. De eiermarkt heeft begin januari altijd even nodig om weer in evenwicht te komen. Ons advies? Blijf iedere dag een ei eten!

Prijsschommelingen

Begin januari zijn consumenten verzadigd. Bovendien willen eierhandelaren zo min mogelijk voorraden hebben rond de jaarwisseling. De prijs die kippenboeren voor hun eieren krijgen schommelt dan ook in de eerste weken van het jaar. Dat is een vast patroon. Een ei is duurder vóór de feestdagen, terwijl in het begin van het nieuwe jaar eieren vaak iets goedkoper zijn. Wat het nieuwe prijsniveau wordt, is eind januari weer duidelijk als de markt weer in een normaal ritme is. Overigens zien we dat niet altijd direct terug op de winkelvloer. De prijs die we in de winkel betalen wordt immers bepaald door de supermarkten.

Iedere dag een ei

Weer bijgekomen van de feestdagen en weer trek in een eitje? In een gezond dieet past elke dag een ei. Een belangrijk onderdeel van een gezond dieet is variatie. Het is dus van belang dat verschillende producten in jouw voedingspatroon vitamines, mineralen en gezonde vetten bevatten. Het dagelijks eten van een ei is een eenvoudige, gemakkelijke en betaalbare manier om vitaminen en mineralen binnen te krijgen en geldt als mooie aanvulling op een gevarieerde maaltijd. Heb je dagelijks zin in een eitje? Prima, kies er eens wat vaker voor om de eieren te koken en voeg weinig zout toe.

Receptideeën

Elke dag een lekker gerecht met eieren bereiden? Op onze website vind je genoeg inspiratie om de keuken in te duiken: van een snel en simpel ontbijtgerecht tot een overheerlijk nagerecht. Hier vind je alle eierrecepten!