Anna van den hoek, Anna van den Hoek, voetbalster bij V.V. Ariston ‘80

Drie vragen aan Anna van den Hoek

Anna is teamleider van een voetbalteam in Delft. De dames voetballen bij V.V. Ariston ‘80, een voetbalclub opgericht speciaal voor studenten. Daar is Anna er zelf ook een van: ze studeert civiele techniek aan de universiteit van Delft. Dat betekent dat ze zich bezighoudt met constructies voor bijvoorbeeld wegen en dijken. En ondertussen moet er elke week twee keer getraind worden en in het weekend natuurlijk een wedstrijd gespeeld.

Hoe houd je dat vol, de combinatie van studie en sport?

“Ik denk dat het sporten me juist helpt bij mijn studie. Het helpt me om mijn hoofd leeg te maken en weer fris aan de slag te gaan. Daarnaast zorgen we vóór de wedstrijd altijd voor powervoeding. Als ik goed eet, kan ik beter voetballen, en dat geldt ook voor studeren. Goed ontbijten en lunchen is heel belangrijk. ‘s Middags eet ik graag een gebakken eitje op brood, dat vult goed en geeft mij veel energie.”

Eten jullie ook wel eens samen met het team?

“Laatst hebben we nog samen pannenkoeken gebakken. Een paar meiden vinden dat leuk om te organiseren en te bakken, de rest schuift graag aan. Dat soort avonden zijn meestal bij iemand thuis, heel gezellig”

Heb je nog een leuk ei-weetje voor ons?

Een tijd geleden was onze tas met wedstrijdbroekjes spoorloos verdwenen. Uiteindelijk bleek dat een herenteam de tas had meegenomen. De tas kregen we terug in ruil voor een gezond ontbijt met eieren voor het gehele team. Daar hoefden we niet lang over na te denken.

 

Anna van den hoek, Anna van den Hoek, voetbalster bij V.V. Ariston ‘80