Kirsten Meeuwissen

Drie vragen aan sporter en cyber security-consultant Kirsten Meeuwisse

Kirsten Meeuwisse (25) is een van de weinige spelers in het Dames 2-elftal van v.v Ariston ‘80 die niet meer studeert. Ze is al meer dan een jaar werkzaam als cyber security-consultant bij Deloitte. Daarvoor studeerde ze technische bestuurskunde aan de TU Delft. Kirsten voetbalt al meer dan tien jaar en is twee keer per week op het veld te vinden.

Kirstens passie voor voetbal begon op de basisschool. “We deden mee met een schoolvoetbaltoernooi en dat vond ik erg leuk. Ik besloot naar een training te gaan en toen ging het balletje rollen: ik werd lid en ben niet meer gestopt. Het leuke aan voetbal is dat het een teamsport is, waar je met een grote groep meiden lekker aan het sporten bent. Ons team traint twee keer per week en speelt eens per week een wedstrijd. Ik zelf train maar een keer in de week, omdat de reistijd van en naar mijn werk er moeilijk mee te combineren is. Ik zorg er wel voor dat ik er bijna elke wedstrijd ben.”

Hoe belangrijk is de combinatie eten en sporten voor jou?

“Ik let zelf niet heel goed op mijn voeding. Ik houd van lekker eten, maar zorg er natuurlijk wel voor dat ik niet continu snoep. Ik eet altijd een stuk fruit per dag en schep lekker veel groente op bij het avondeten. Ik pas mijn voeding verder niet aan om beter te kunnen sporten. Voor een wedstrijd zorg ik dat ik goed ontbijt, maar niet vlak voordat ik het veld op moet. Als ik dat wel doe, krijg ik steken in mijn zij.”

Eet je vaak eieren?

“Ik eet niet dagelijks een ei, maar in het weekend wél. Het lekkerst vind ik een zachtgekookt eitje bij een uitgebreid zondagontbijtje of voor het sporten.”

Heb je een leuke eieranekdote voor ons?

 “Een paar weken geleden verzorgden wij de ‘match of the week’ bij de club. Dit is een wedstrijd met een derde helft, sponsordeals en leuke activiteiten. Ons team had hiervoor flink uitgepakt: live commentaar tijdens de wedstrijd, programmaboekjes en na de wedstrijd deden we een eierrace met onze supporters. We hadden daarvoor maar liefst vijftig eieren gekookt!”

Kirsten Meeuwissen

Lees ook het verhaal van Kirstens trainers, Marvin Vreman en Koen de Bruin.