Marvin Vreman

Drie vragen aan Marvin Vreman

Marvin Vreman (25) volgt de masters Management of Technology en Science Communication aan de TU Delft. Daarnaast is hij trainer bij het Dames 2-elftal van v.v Ariston ‘80, een studentenvoetbalvereniging in Delft. Het team is hecht en ziet elkaar minimaal drie keer per week: twee keer tijdens de training en een keer tijdens de wedstrijd op zaterdag. Marvin voetbalt en fitnest wekelijks ook zelf heel actief. “Stilzitten is niks voor mij.”

Marvin voetbalt al zijn hele leven. “Zo gauw ik bij de F kon, stond ik op het veld. Tijdens mijn studie ben ik blijven voetballen, maar wel op een vriendelijk niveau en niet voor de selectie. Dat had mede te maken met wat vervelende blessures. Toen ik hoorde dat Dames 2 zonder trainer kwam te zitten voor het komende seizoen, heb ik me opgegeven. Ik wilde meer doen met voetbal en training geven is een uitstekende manier om dat te bereiken. Ik kan nu de dingen die ik zelf heb geleerd en nog steeds leer, overbrengen op mijn team. Ook draag ik bij aan het succes van mijn club.”

Hoe belangrijk is voeding voor jou?

“Ik heb voeding altijd al interessant gevonden en ben er de laatste jaren veel over gaan lezen. Ik heb ontdekt dat voeding een grote rol speelt in je welbevinden: om je echt fit te voelen en ook in het sporten vooruitgang te boeken, is goede voeding onmisbaar. Ik heb dan ook best wat geëxperimenteerd met verschillende voedingspatronen om erachter te komen wat het beste bij mij past. Zo heb ik vijf maanden veganistisch geleefd en vetten, eiwitten en koolhydraten ‘geteld’. Ik eet nu weer dierlijke producten omdat die mij voldoende energie geven.”

Hoe passen eieren in jouw voedingspatroon?

“Eieren zijn een belangrijk onderdeel van mijn voeding. Ik eet er ongeveer drie per dag. Een goed ontbijt met eiwitten en goede vetten zorgt ervoor dat ik mijn dag goed kan beginnen en het langer vol kan houden. Daarnaast ben ik er ook achter dat eieren een perfect alternatief zijn voor vlees.”

Heb je een eierweetje voor ons?

“Als je graag eieren eet, is het nóg beter om te kiezen voor eieren waar extra Omega-3-vetten inzitten. De kippen die deze eieren produceren, hebben voer gekregen dat verrijkt is met plantaardige ingrediënten. Dat zetten ze op een natuurlijke wijze om in Omega-3. Mensen krijgen over het algemeen te weinig Omega 3-vetten binnen en meer Omega-6-vetten. De balans tussen die twee moet één-op-één zijn. Eieren die rijk zijn aan Omega-3, helpen daarbij.”

Marvin Vreman