Eric Thielen van Lamberdina’s Hoeve: ‘Zorgen voor dier, mens en milieu is belangrijk’

Pluimveehouder Eric Thielen uit Castenray vertelt met trots over zijn biologische bedrijf. In 1995, wanneer hij 29 jaar oud is, neemt hij het bedrijf van zijn vader over. ‘Ik ben trots op mijn ouders, zij horen bij de generatie die voedselproductie op de kaart hebben gezet.’

Het pluimveebedrijf van Eric werkt samen met drie vaste medewerkers op twee locaties. De boerderij Lamberdina’s Hoeve telt 14 ‘stalletjes’ met ieder 2850 hennen en de volièrehuisvesting – ook wel fladderstal genoemd – ongeveer 195.000. ‘Iedereen weet dat ik nooit praat over hennen. Ik noem ze mijn dames. Het is belangrijk om goed voor ze te zorgen. Goed voedsel is essentieel, want daar wordt niet alleen de hen beter van maar ook de consument. Dat leerde ik als kind al. Mijn opa zorgde zelfs in de hongerwinter dat zijn kippen toch voldoende en goed te eten kregen. Ik geef ze graag de ruimte en laat mijn dames in de ochtend al vroeg buiten.’

Duurzaamheid

Iedere generatie Thielen heeft op een eigen manier het bedrijf gerund. ‘Mijn opa heeft de hongerwinter moeten doorstaan en mijn vader heeft de voedselproductie op de kaart gezet. Mijn vertrekpunt ligt altijd bij de kippen, omdat ik ze in mijn hart heb gesloten. Ik heb de laatste jaren niet stil gezeten als het gaat om de biologische en duurzame ontwikkeling van het bedrijf. Daarbij groeide het besef dat mijn verantwoordelijkheid verder gaat dan mijn eigen stukje land in Castenray. Economie is belangrijk, maar duurzaam zorg dragen voor mensen, dieren, natuur, omgeving én de dag van morgen is een volwaardige manier van leven.’

Lamberdina’s Hoeve

Via wandelroutes kunnen wandelaars een blik vangen van het pluimveebedrijf van Eric. ‘Ik laat met trots aan iedere wandelaar zien hoe het reilen en zeilen van mijn bedrijf eruitziet. Binnenkort ga ik een filmpje maken van het wakker worden tot het slapen gaan van de kippen, zodat iedereen kan zien wat voor mooi leven mijn kippen hebben. Wat ik erg leuk vind aan het product dat wij verkopen, is dat het door iedereen gegeten wordt. Ieder met een andere reden. De één wil afvallen, de ander wil er een culinair hoogstandje mee bereiden, ook een bodybuilder haalt eieren vanwege de rijke eiwitten!’

Meer vragen aan….